Rozkosz podniebienia

0 (0 ocen)

Polskie gruszki zapiekane z żurawiną i serem Castello Blue

Składniki:

  • 2 gruszki
    ser Castello z niebieską pleśnią
    1,5 l.wody
    2 łyżki cukru
    Konfitura z żurawiny

Rozkosz podniebienia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozkosz podniebienia 1. Gruszki myjemy,obieramy przekrawamy na pół i za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne
  • Rozkosz podniebienia 2. W garnku zagotować wodę z cukrem i wrzucamy połówki gruszek gotujemy ok.10 min.
  • Rozkosz podniebienia 3. Ugotowane gruszki układamy w naczyniu żaroodpornym.Środki (po gniazdach nasiennych)wypełniamy żurawiną przykrywamy serem Castello i zapiekamy w piekarniku ok 5 min w temp,200 st.C Podawać na cieplo

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy