ROZKOSZ

0 (0 ocen)

  • 60 min

mój

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    15 dag czekolady
    2 szklanki śmietanki kremówki
    3 łyżeczki żelatyny
    5 łyżek konfitury malinowej
    25-30 dag malin mrożonych

Rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubić z cukrem dodając żółtka a następnie wymieszane składniki sypkie delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy i piec 30 minut w temperaturze 175 stopni C .Wystudzić

    2. Żelatynę namoczyć .Czekoladę stopić. Śmietankę ubić wymieszać zz rozpuszczoną czekoladą i żelatyną .Biszkopt posmarować konfiturą .Rozłożyć część malin zlać tężejącym kremem dać resztę malin.Wstawić do lodówki aby stężało .Posypać cukrem Perlistym

Porady

Można użyć malin nie mrożonych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy