Rożki ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu przekąska, a jaka pyszna!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 1 sztuka
    - szpinak rozdrobniony mrożony: 100 gramów
    - ser feta pokrojony w kostkę: 20 gramów
    - pieprz czarny grubo mielony: 1 szczypta
    - czosnek: 1 ząbek
    - masło: 1 łyżeczka

Rożki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak poddusić z masłem, czosnkiem i dodać pieprz. Następnie wkruszyć ser feta i wymieszać. Ciasto francuskie kroić w kwadraty o długości boków ok. 15 cmx15 cm i nadziewać nadzieniem, składać w rożki, piec w temp 180 stopni około 20 minut. Porcja na 4 rożki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy