Rożki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

rożki z ciasta francuskiego z nadzieniem truskawkowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 sztuka
    - truskawki: 300 gramów
    - cukier: 2 łyżeczki
    - Jajko: 1 sztuka
    - nutella: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Rożki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rożki francuskie 1. wykroić z platów ciasta okręgi,owinąć wokół stożkowej formy(ja nieposiadam takich tulejek więczrobiłam z foli aluminiowej i owinełam wokół ciasto)
  • 2. roztrzepać jajko i opędzlować przy samej końcówce rożka,tak by dobrze sie ciasto skleiło(mozna wysmarować cały stożek i posypać cukrem)wstawić do nagrzanego piekarnika do 200stopni i piec około 15min
  • Rożki francuskie 3. jeszcze ciepłe rożki zdjąć ze stożków,truskawki pokroić dodać cukier odstawić na chwile by puściły sok
  • rożki z truskawkami 4. nutelle podgrzać w kąpieli wodnej,i maczać w niej szpice rożków,po zastygnięciu wypełnić truskawkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować