Rożki z łososiem i twarożkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyznaję zasadę, że każda moja potrawa musi nie tylko dobrze smakować, ale i pięknie wyglądać.

Składniki:

  • ● 5 płatów lasagne
    ● 30 dag tłustego twarogu
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● łyżka soku z cytryny
    ● 10 pasków wędzonego łososia
    ● sól
    ● biały pieprz
    ● kilka listków bazylii do dekoracji

Rożki z łososiem i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy ok.
    5 minut w osolonym wrzątku.
    Wyjmujemy, osuszamy i kładziemy
    na desce do krojenia.
  • Rożki z łososiem i twarożkiem 2. Twaróg rozdrabniamy i mieszamy
    ze śmietaną i sokiem
    z cytryny. Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 3. Makaron smarujemy pastą
    twarogową. Przekrawamy na
    pół. Na każdym kawałku kładziemy
    po pasku łososia. Zwijamy
    w roladki, ewentualnie
    spinamy wykałaczkami. Dekorujemy
    listkami bazylii.

Porady

Zamiast lasagne można użyć plastrów żółtego sera, np. goudy lub edamskiego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy