Rożki z kabanosem i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Takie rożki możemy upiec na przekąskę.Smakują na zimno jak i gorące zaraz po upieczeniu.Przed podaniem możemy je udekorować ketchupem.

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto:
    półtorej szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    szczypta soli
    ciepła woda ( kilka łyżek )
    2 łyżki oleju

    Farsz:
    10 dag sera żółtego
    10 dag kabanosów
    zioła prowansalskie
    rozmaryn suszony
    papryka słodka mielona

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
    papryka słodka mielona do posypania
    olej do posmarowania

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Przystawki Przekąski Ser

Rożki z kabanosem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Z podanych składników stopniowo dolewając ciepłą wodę zagniatamy ciasto.
  • Farsz. 2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.Kabanosy kroimy w kosteczkę.Następnie ser i kabanosy mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku papryką,ziołami prowansalskimi i rozmarynem.
  • Formowanie. 3. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy,kroimy na kwadraty.Na każdy kwadrat nakładamy porcje farszu,składamy na pół zlepiając brzegi.Każdy rożek trójkącik smarujemy olejem i posypujemy papryką.
  • Do pieczenia. 4. Przygotowane rożki układamy na blasze do pieczenia.
  • Upieczone. 5. Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Z przepisu wyszło mi 8 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować