Rożki z czekoladą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rożki robię sama. Mama je tylko wkłada do piekarnika i wyjmuje.

Składniki:

  • ● 2 op. ciasta francuskiego
    ● mały słoik kremu czekoladowo-orzechowego
    ● żółtko
    ● kolorowa posypka

Rożki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroimy w kwadraty o boku ok. 8 cm. Na środek nakładamy porcje kremu i po przekątnej zwijamy w rożki. Smarujemy roztrzepanym żół­t­kiem i dekorujemy posypką.
  • 2. Rożki kładziemy na wyłożonej pergaminem blasze. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 200 °C.

Porady

RADY Natalii Szafaryn Zamiast kremu możemy użyć twarożku lub w kwadraty ciasta zawinąć kawałki jabłka albo brzoskwini.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy