ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FETĄ SZPINAKIEM

4.48 (166 ocen)

NIGDY NIE BYŁAM PRZEKONANA CO SZPINAKU DOPÓKI NIE SPRÓBOWAŁAM ROŻKÓW W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki:

  • 2 OPAKOWANIA CIASTA FRANCUSKIEGO
    OPAKOWANIE SZPINAKU MROŻONEGO 450G
    PÓŁ OPAKOWANIA FETY W KOSTCE
    2 ZĄBKI CZOSNKU POLSKIEGO
    SÓL
    JAJKO
    OLEJ LUB MASŁO
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Rożki z ciasta francuskiego z fetą szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROŻKI 1. DO GARNKA WLEWAMY ODROBINĘ OLEJU, PODGRZEWAMY
    DODAJEMY MROŻONY SZPINAK PRZEŁAMANY NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIESZAMY DO CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA.
    NASTĘPNIE DODAJEMY FETĘ POKROJONĄ NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIESZAMY TAK DŁUGO AŻ UZYSKAMY JEDNOLITA MASĘ
  • ROŻKI 2. DOPRAWIAMY CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ PRASKĘ I SÓL
    ODSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA
  • ROŻKI 3. CIASTO FRANCUSKIE KROIMY W KWADRATY NA KAŻDY KAWAŁEK KŁADZIEMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANY FARSZ. SKŁADAMY W TRÓJKĄT. KAŻDY Z NICH SMARUJEMY ROZKÓCONYM JAJKIEM
  • ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FETĄ I SZPINAKIEM 4. PIECZEMY W TEMPERATURZE 200-220 STOPNI AŻ OSIĄGNĄ ZŁOCISTY KOLOR. PODAJEMY NA ZIMNO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czosnek Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

4.76 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
francuskie

To może cię zainteresować