Rożki z ciasta francuskiego z fetą szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DO GARNKA WLEWAMY ODROBINĘ OLEJU, PODGRZEWAMY
DODAJEMY MROŻONY SZPINAK PRZEŁAMANY NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIESZAMY DO CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA.
NASTĘPNIE DODAJEMY FETĘ POKROJONĄ NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIESZAMY TAK DŁUGO AŻ UZYSKAMY JEDNOLITA MASĘ
2.DOPRAWIAMY CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ PRASKĘ I SÓL
ODSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA
3.CIASTO FRANCUSKIE KROIMY W KWADRATY NA KAŻDY KAWAŁEK KŁADZIEMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANY FARSZ. SKŁADAMY W TRÓJKĄT. KAŻDY Z NICH SMARUJEMY ROZKÓCONYM JAJKIEM
4.PIECZEMY W TEMPERATURZE 200-220 STOPNI AŻ OSIĄGNĄ ZŁOCISTY KOLOR. PODAJEMY NA ZIMNO
Komentarze