Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

4.47 (202 ocen)

Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    1 jabłko
    4 łyżki masy krówkowej, u mnie czekoladowa
    1 jajko do smarowania
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe rogi kwadratów tak by powstały trójkąty. Każdy z rożków nacinamy nożykiem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować