Rożki francuskie z serem

0 (0 ocen)

Robi się je błyskawicznie

Składniki:

  • 25 dkg białego tłustego sera
    25 dkg masła
    1 1/2 szkl mąki
    1 jajko
    szczypta soli

    Dodatkowo
    ulubiona marmolada

Rożki francuskie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić . Masło lekko podgrzać ale nie roztopić.
  • 2. Ser, mąkę, jajko oraz masło i szczyptę soli zarobić
  • 3. W razie potrzeby schłodzić ciasto
  • 4. Rozwałkować na grubość 1 cm. Pokroić na kwadraty. Dać marmoladę, złożyć na pół. Brzegi przycisnąc widelcem.
  • 5. Piec w nagrzanym piekarniku. 180 st ok 20 minut.
    Upiec na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy