Rozgrzewający krem z kalafiora z curry i migdałami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, rozgrzewająca zupa z kalafiora z dodatkiem curry i migdałów to idealna propozycja na jesienny obiad.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kalafior duży: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - cebula duża: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - curry: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatołowa: 0.25 łyżeczki
    - tymianek suszony: 1 łyżeczka
    - cukier: 1 szczypta
    - płatki migdałowe do posypania: 4 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz biały: 1 szczypta
    - koperek świeży: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Rozgrzewający krem z kalafiora z curry i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w rondlu. Dodać posiekaną w piórka cebulę, szczyptę cukru i soli. Zrumienić. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć krótko i zalać wodą. Kalafiora oczyścić i podzielić na różyczki. Dodać do garnka. Przyprawić solą lub jarzynką, pieprzem, gałką muszkatołową, tymiankiem i curry. Dotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na gładkie pure. Ponownie zagotować i doprawić do smaku. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe. Zupę podawać posypaną płatkami i posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować