Rozgrzewająca zupa z odrobiną pikanterii

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie potrawy powstają z potrzeby wykorzystania np. niedzielnego rosołu i kiedy niewiadomo jak podzielić jedno upieczone udko na 4 osoby? Moja mama zawsze wyczarowywała coś z niczego

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cebulka ze szczypiorem
    1 ząbek czosnku
    papryczka chilii -ilość wg uznania
    1 marchewka
    1 łodyga selera
    kilka suszonych pomidorów
    1 puszka pomidorów bez skórki
    opcjonalnie mięso z kurczaka (zostało z dnia wcześniejszego)
    1 1/2 l rosołu
    oliwa
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    szczypiorek, kolendra
    makaron

Rozgrzewająca zupa z odrobiną pikanterii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewająca zupa z odrobina pikanterii 1. ceulkę, czosnek drobno posiekane podduszam na oliwie, dodaję posiekane chili, marchewkę oraz selera pokrojonego w talarki, podduszam chwilę ciagle mieszając, dodaję pozostałe składniki - pokrojone pomidory, rozdrobnione mięso i pomidory z puszki (jesli sa duże równiez je kroję na kostkę), mieszam i zalewam rosołem (jeżeli nie mamy to gorącą wodą) doprawiam do smaku ziołami, solą i pieprzem. Ponieważ został też makaron podałam ją własnie z nim. Pyszna, pikantna zupa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy