Róże z szynki z sosem chrzanowym

5 (152 ocen)

  • 15 min

Jest to szybka i smaczna a przy tym bardzo efektowna przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • - 10 plastrów szynki okrągłej, nie mniej niż 10 cm średnicy
    - 10 plastrów sera żółtego salami - okrągłe duże
    - 1 długi ogórek zielony
    - 2 małe jabłka
    - 3 łyżeczki chrzanu
    - 3 łyżki majonezu
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Róże z szynki z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Róże z szynki z sosem chrzanowym 1. - Ogórek obrać, zetrzeć na grubej tarce i mocno odcisnąć z soku.
    - Jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce.
    - Połączyć ogórek, jabłko, chrzan i majonez.
    - Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. - Na plaster szynki położyć plaster sera, złożyć na pół.
    - Do środka zawinąć oba boki i spiąć wykałaczką.
    - W tak uformowaną kieszeń nałożyć sos chrzanowy formułując róże.
    - Róże ułożyć na małym półmisku, tak aby ładnie sterczały do góry farszem.

Porady

Idealnie, gdy szynka ma wędzoną obwódkę, wtedy wygląda bardziej efektownie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować