Różany mazurek z białą czekoladą i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 1 h.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta (lub dwóch) na oprószonym mąką blacie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor ok. 15 minut.
Studzimy na kratce. Przygotowujemy masę różaną.
2.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, śmietany i wody różanej, aż uzyskamy gładką, lśniącą masę. Dodajemy konfiturę i odrobinę różowego barwnika, mieszamy i wykładamy na kruche ciasto.
Masę różaną od razu posypujemy posiekanymi pistacjami. Odstawiamy mazurka, aż masa zwiąże.
Smacznego! :)
Komentarze