Różana tarta

0 (0 ocen)

Przepyszna tarta z jabłkowymi różyczkami. Czasami drobiazgi tworzą przepiękny efekt końcowy.

Składniki:

  • Składniki tarta :
    150g mąki,
    25g cukru,
    120g masła,
    1 łyżka wody.

    Składniki nadzienie :
    2 jajka,
    50g cukru,
    400g sera na twaróg,
    1 opakowanie budyniu waniliowego,
    30g miękkiego masła,
    8-6 jabłek,
    1 cytryna.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Różana tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rózana tarta 1. Przygotowanie tarta : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i zimne masło pokrojone na małe kosteczki. Skraplamy wodą. Zgniatamy ciasto dokładnie, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkujemy , oblepiamy nim formę i zakuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180stopni.

  • rózana tarta 2. Przygotowanie nadzienie : Białka ubij na sztywno. W osobnej misce utrzyj masło i cukier na puszysta masę. Stopniowo dodawaj ser i żółtka nie przerywając miksowania. Na koniec dodaj budyń i połącz składniki. Delikatnie wymieszaj białka z masą serową.

  • rózana tarta 3. Przygotowanie różana tarta : Na wcześniej upieczony spód wylej masę i równomiernie rozprowadź. Jabłka przekrój na pół, usuń gniazda i za pomocą obieraczki pokój na części ( najlepiej półkola). Skrop jabłka sokiem z cytryny. Ułóż 3-4 części jabłek obok siebie i zawiń różyczkę. Układaj róże z jabłek obok siebie tak aby zapełniła się całą tarta. Całość wsadź do nagrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować