Roszponka i rukola z fetą

0 (0 ocen)

Świetna sałatka do mięs czy kiełbasy z grilla

Składniki:

  • 50g roszponki
    80 g rukoli
    Mały zielony ogórek
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    Garść słonecznika
    75 g fety
    Olej (atomizer)
    Ocet biały winny (atomizer)
    Pieprz kolorowy w młynku

Roszponka i rukola z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Roszponkę i rukolę umyć, osuszyć, wrzucić do dużej miski.

    Kukurydzę osączyć, dodać do sałaty. Spryskać olejem (ja miałam akurat z pestek winogron) oraz octem. Oprószyć pieprzem.

    Ogórka obrać, pokroić w kostkę, Fetę również pokroić w kostkę, wrzucić do sałatki.

    Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić, posypać sałatkę. Wymieszać i dodać ewentualnie oleju i pieprzu do smaku.

    Podawać do kiełbaski z grilla lub grzanek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy