Rosół z mielonego

4.49 (141 ocen)

  • 30 min

Zupa łatwa i smaczna do przyrządzenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 kostka serka topionego (100 g), 1 kostka rosołowa, 1/3 kostki masła, makaron lub ryż
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosół 1. W patelni roztopić masło, zeszklić posiekaną cebulę, a następnie dodać mięso mielone – intensywnie mieszać drewnianą łyżką rozdrabniając mięso. zawartość patelni przełożyć do rondla, wrzucić rozdrobniony serek topiony, zalać 1 litrem wody i gotować przez 15 minut - od czasu do czasu mieszać, by rozbić grudki sera. Jeśli trzeba, do smaku przyprawić solą i pieprzem.

    Porcję wcześniej ugotowanego makaronu lub ryżu przełożyć do miseczki i zalać mięsnym rosołem.

Porady

By w zupie nie było grudek serka, można wcześniej zmiksować go w blenderze z 1/2 szklanki ciepłej wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować