Rosół z kurkumą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Najbardziej znana zupa i zawsze udaje się.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - udko z kurczaka: 1 sztuka
    - wołowina szponder: 30 dekagramów
    - warzywa na zupę: 1 pęczek
    - kurkuma: 1 sztuka
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki (natka pietruszki posiekana): 1 szczypta
    - cebula średnia (cebula zarumieniona na gazie): 1 sztuka
    - makaron nitki: 1 opakowanie
    - ziele angielskie,liście laurowe: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę i udko kurczaka zalewamy zimna wody w garnku i stawiamy na gaz.
    Gdy mięso zagotuje się zdejmujemy szumowiny i dodajemy obrane warzywa .
    Cebulę zarumieniamy na gazie i dodajemy do rosołu .
  • 2. Gotujemy rosół na bardzo małym ogniu około 1,5 godziny,tak aby nie wrzało wtedy będzie klarowny.
  • Rosół z kurkumą 3. Całość doprawiamy solą ,pieprzerm i kurkumą .
    Nalewamy na talerze i podajemy z makaronem.
    Na wierzchu posypujemy natką pietruszki i zdobimy pokrojoną marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować