Rosół z królika

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

dobry dla dzieci i na przeziębienia

  • 30 min

Składniki:

  • korpus z królika i dwie przednie nogi
    2,5 litra wody
    duża marchew, seler, por, pietruszka,
    ziele angielskie
    Warzywko
    sól
    pieprz
    ew. czosnek

    Lane kluski:

    2 jajka
    mąka pszenna
    woda
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Lane kluski

Rosół z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć mięso, warzywa obrać. Zalać mięso 2,5 litra osolonej wody, posiekać warzywa i gotować na małym ogniu-od czasu do czasu zebrać nadmiar piany. Dodać ziele angielski,Warzywko, pieprz i ew. 3 ząbki czosnku.
    Gotować do miękkości. Zrobić ciasto na lane kluski o konsystencji gęstej śmietany. Wyłowić warzywa i mięso z rosołu. Zagotować i wlewać małym strumieniem ciasto na zagotowany rosół. Czekać aż wypłyną. Podawać rosól z warzywami i posiekanym mięsem.

Porady

mięso będzie mieć lepszy smak jeśli było wcześniej zamrożone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować