Rosół z kaczki.

5 (190 ocen)

  • 2 godz.

Kaczkę dostałam i ugotowałam z niej pyszny rosół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • połowa kaczki
    2 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek selera
    kawałek pora
    sól,pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z kaczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ,umyte i pokrojone mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.Warzywa obieramy ,myjemy i kroimy,dodajemy do mięsa.
  • 2. Gotujemy na wolnym ogniu,aż mięso będzie miękkie,szumujemy.
  • Podany rosół. 3. Ugotowany rosół przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Podajemy z makaronem.

Porady

Najlepiej użyć udek ,skrzydełek i korpusu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kaczka Makaron Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować