ROSÓŁ Z INDYKA

0 (0 ocen)

OD KIEDY SPRÓBOWAŁAM TEN ROSOŁEK TO CORAZ CZĘŚCIEJ GOŚCI NA NASZYM STOLE.

Składniki:

  • 2 skrzydła indycze
    2 udka indycze
    marchew duża
    pietruszka średnia
    cebula w łupinie 1/2
    seler korzeń kawałek
    listek laurowy
    angielskie ziele 2 ziarnka
    pieprz biały 10 ziarnek
    przyprawa uniwersalna do smaku
    koper kawałek łodygi
    łodygi pietruszki 3-4 sztuki
    lubczyk posiekany 1/2 małej łyżeczki( wg uznania )

Rosół z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROSÓŁ Z INDYKA 1. -Mięso wstawiamy na zimną wodę i gotujemy około 15 minut.
    Następnie dodajemy obrane warzywa i przyprawy z cebulką w łupinie, nadaje ona piękny kolor
    wsypujemy przyprawę uniwersalną lub sól, gotujemy na małym ogniu, rosół powinien migotać a nie bulgotać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy