Rosół z halibuta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

z lanymi kluseczkami i liśćmi roszponki

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Halibut filet: 800 gramów
    - wywar rybny: 1 litr
    - marchew: 200 gramów
    - por: 200 gramów
    - pietruszka: 100 gramów
    - czosnek: 5 gramów
    - Roszponka Fit&Easy: 50 gramów
    - limonka: 1 sztuka
    - Pieprz biały Kamis: 1 szczypta
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - rozmaryn Kamis: 1 szczypta
    - tymianek Kamis: 1 szczypta
    - chilli kamis: 1 szczypta
    - mąka: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - Pietruszka Kamis: 1 opakowanie
    - Papier do gotowania i smażenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z halibuta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młynek sól morska Kamis 1. Warzywa obieramy i tniemy w zapałkę. Następnie zalewamy wywarem rybnym i gotujemy ok. 15 min., doprawiamy sokem z limonki i skórką z limonki. Rozmaryn, tymianek, sól morską ,pieprz i chili miksujemy następnie panierujemy w przyprawach halibuta z jednej strony.
  • 2. Halibuta smażymy na patelni wyłożonej papierem Saga 5 min od strony przypraw.
  • Natka Pietruszki Kamis 3. Jajka mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy pietruszkę i sól wyrabiamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
  • Roszponka 4. Z papieru formujmy rożek, do którego wlewamy ciasto. Kluski gotujemy w osolonej wodzie lub bezpośrednio w zupie.
    Halibuta układamy na talerzu zalewamy zupą rybną, dodajemy liście roszponki i kluski lane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować