Rosół z halibuta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieramy i tniemy w zapałkę. Następnie zalewamy wywarem rybnym i gotujemy ok. 15 min., doprawiamy sokem z limonki i skórką z limonki. Rozmaryn, tymianek, sól morską ,pieprz i chili miksujemy następnie panierujemy w przyprawach halibuta z jednej strony.
2.Halibuta smażymy na patelni wyłożonej papierem Saga 5 min od strony przypraw.
3.Jajka mieszamy z 2 łyżkami wody dodajemy pietruszkę i sól wyrabiamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
4.Z papieru formujmy rożek, do którego wlewamy ciasto. Kluski gotujemy w osolonej wodzie lub bezpośrednio w zupie.
Halibuta układamy na talerzu zalewamy zupą rybną, dodajemy liście roszponki i kluski lane.
Komentarze