Rosół z duszonymi pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niby zupa pieczarkowa, a jednak smaczniejsza, bo z duszonymi pieczarkami... Palce lizać.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 udko kurze
    3 marchewki
    por mały
    pół selera
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    10 pieczarek
    łyżka masła
    sól, pieprz
    śmietanka 18 % do smaku

Rosół z duszonymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić rosołek. Udko obgotować, dodać warzywa pokrojone w kostkę.
  • 2. Pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na złoto w masełku , potem dusić do miękkości, posolić.
  • 3. Dodać do gotowego rosołku.
    Udekorować kleksami śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy