Rosół na udkach z makaronem muszelki

4 (3 ocen)

  • 15 min

Pyszny domowy rosół z makaronem muszelki.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    4 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    kawałek selera
    1 liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    400 g makaronu muszelki
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół na udkach z makaronem muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku zagotowujemy 2 l wody. Wrzucamy umyte 4 udka z kurczaka, obrane 4 marchewki (można przeciąć wzdłuż na połówki lub ćwiartki), korzeń pietruszki, kawałek selera, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 10 minut, gdy pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową. Dalej gotujemy rosół na małym ogniu ok. 40 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy makaron muszelki według przepisu na opakowaniu. Na talerz wykładamy makaron, zalewamy go rosołem, kładziemy 1 udko i marchewkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować