Rosół kaszubski

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego rosołu .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 2 l bulionu drobiowego

    2 marchewki

    1 pietruszka

    350 g fileta z łososia

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka przyprawy typu vegeta

    1 łyżeczka ziół prowansalskich

    200 g drobnego makaronu

Rosół kaszubski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu drobiowego dodać obrane i pokrojone na kawałki marchew i pietruszkę , gotować 20 minut .

    Dodać pokrojonego w kostkę łososia , gotować kolejne 10 minut .

    Przyprawić solą , vegetą i ziołami prowansalskimi .

    W osobnym garnku ugotować makaron według przepisu na opakowaniu , odcedzić .

    Zupę podawać z makaronem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kaszubski tort z fasoli

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kaszubski tort z fasoli

rfima kaszubska wigilijna słodycz