Rosół imbirowy z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiam orzeźwiający smak imbiru w rosole.

  • 2 godz.

Składniki:

  • porcja rosołowa
    główka czosnku - ząbki wrzucam w całości
    3 liście bobkowe
    sól, pieprz
    3 marchewki, obrane
    2 pietruszki, obrane
    kawałek pora
    imbir około 5 cm
    sos sojowy 3 łyżki
    sok i skórka z pomarańczy

Rosół imbirowy z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy przygotowaną porcję rosołową i doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy szumowiny. Następnie dorzucamy resztę składników oraz imbir w całości,przyprawiamy solą, pieprzem i gotujemy bez przykrycia na małym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z ulubionym makaronem i mięsem z rosołu. Posypujemy np rzeżuchą i zajadamy:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy