Rosół Idealny

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne mięso z przepysznym bulionem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - woda: 1 litr
    - skrzydełka: 2 sztuki
    - tors z kurczaka: 1 sztuka
    - włoszczyzna (por, seler, marchew, cebula, pietruszka): 1 sztuka
    - zioła (lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść lurowy): 1 szczypta

Rosół idealny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osoloną wodę wraz z kawałkami kurczaka zagotować. Po 15 minutach ściągnąć powstałą pianę, pary razy najlepiej.
  • 2. Następnie dodać pokrojoną, umytą i obraną włoszczyznę. Posolić i dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz resztę ziół i gotować 1.5/2 godziny na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną garstkę natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy