Rosół drobiowo - wołowy

4.95 (163 ocen)

Uwielbiam rosół mogła bym jeść go codziennie :) Kiedyś dawno gotowałam go na kostkach i vegecie,ale to wtedy byłam młoda i głupia ;D Za to dodaje troszke maggi ;)

Składniki:

  • 300g wołowiny z kością
    1 kuper z kurczaka taki większy
    4 żołądki z kurczaka
    2 marchewki średnie
    1 duża pietruszka
    1/2 średniego selera + 2 łodygi selera naciowego
    1 cebula
    kawałek pora ok.10cm
    2 liski laurowe
    3 kulki ziela angielskiego
    natka pietruszki
    sól,pieprz,maggi wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.95 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół drobiowo - wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone , umyte mięso i podroby wkładamy do garnka (u mnie 3l) i zalewamy zimną wodą.Gotujemy i zbieramy szumowiny do tąd aż przestaną wypływać.Zmniejszamy ogień i dodajemy sól,listki i kulki ziela angielskiego. I tak on sobie niech pyrka około godziny.
  • 2. Po tym czasie dodajemy obrane,umyte i pokrojone warzywa (kroimy jak kto lubi) cebulę przypieczoną i pora i dalej gotujemy drugą godzinkę.
  • 3. Pod koniec gotowania wrzucamy posiekana natke pietruszki,doprawiamy sobie jeszcze solą,pieprzem oraz maggi i podajemy z ulubionym makaronem.Po wierzchu można sobie jeszcze posypac dodatkowo natką.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować