Rolowana łopatka w ziołach

5 (141 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Uwielbiam wszelkiego rodzaju mięska domowej roboty. Takie właśnie jak ta łopatka.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg. łopatki
    6 ząbków czosnku
    2 łyżki ziół prowansalskich
    po pół łyżeczki mielonej ostrej i słodkiej papryki
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz ziołowe
    olej
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolowana łopatka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę lekko rozbitą przez noc marynujemy w oleju, posiekanym czosnku i paprykach.
    Następnie nacieramy ją pozostałymi przyprawami, a czosnek z marynaty rozkładamy tak, by był w środku rolady.
    Zwijamy, wiążemy i wkładamy do rękawa. Pieczemy ok. 60-70 min w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować