rolmopsy w zalewie octowej

4.95 (147 ocen)

śledzie robię na święta i na imprezy

Składniki:

  • - 6 filetów śledziowych
    - 1 cebula czerwona
    - 2 cebule białe
    - 2- 3 ogórki kiszone
    - wykałaczki
    zalewa
    - 2 szklanki wody
    - 0,5 szklanki octu
    - 3 łyżki cukru
    - 5 ziela angielskiego
    - 2 liście laurowe
    - 1 łyżka pieprzu kolorowego
Wystaw ocenę:

4.95 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolmopsy w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - śledzie wymoczyć od nadmiaru soli odsączyć z wody ogórki pokroić na ćwiartki i po dwie ćwiartki położyć na filecie zwinąć ruloniki i spiąć wykałaczką zaczynając zwijać od szerszej strony
  • 2. - cebulę pokroić w półksiężyce dać na sito zagotować wodę w czajniku wrzątkiem przelać cebulę
    - zrobić marynatę zagotować wodę z przyprawami dodać cukier i ocet zagotować cebulę dodać do marynaty i zastawić do ostygnięcia
    - zimną marynatę połączyć ze śledziami zostawić do połączenia smaków najlepiej zrobić kilka dni wcześniej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować