Rolmopsy śledziowe

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To wspaniała przystawka na ostro nie tylko dla gości. Łatwa i szybka do zrobienia.

Składniki:

  • ● 500 g matjasów
    ● ogórek kiszony
    ● 100 ml octu
    ● 4 cebule
    ● 1 marchewka
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek
    ● 1 płaska łyżeczka cukru
    ● liść laurowy
    ● po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolmopsy śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie płuczemy i moczymy
    przez godzinę w wodzie,
    suszymy. Ogórek kroimy
    dość drobno, cebulę
    w półplasterki, część cebuli
    odkładamy, resztę mieszamy
    z ogórkiem. Nakładamy na
    każdy płat śledziowy i zwijamy,
    spinamy wykałaczką.
  • 2. Marchew kroimy w cienkie
    plasterki. Ocet mieszamy
    z 300 ml wody, solą, cukrem
    i oliwą. Śledzie układamy
    w słoiku, dodajemy cebulę,
    marchewkę, przyprawy, zalewamy
    zalewą octową. Słoik
    wstawiamy na 24 godziny
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować