Rollsy

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Szybka przystawka na smaczną kolacje we dwoje :)

  • 40 min

Składniki:

  • Rollsy:
    bazylia
    1 opakowanie sera chedder
    opakowanie startej mozzarelli
    6 plasterków szynki (najlepiej konserwowa)
    gotowe placki tortilla (6sztuk)
    Sos musztardowy :
    słoik musztardy francuskiej z gorczycą
    słoik majonezu winiary
    3-4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos musztardowy: Wykładamy musztardę do miseczki oraz mały słoik majonezu winiary. Całość mieszamy. Dodajemy 3-4 ząbki zgniecionego czosnku. Można przyprawić do smaku pieprzem i jarzynką.
  • 2. Rollsy: Tortille smarujemy sosem musztardowym. Na sos układamy przekrojony na pół plasterek sera chedder, plasterek szynki konserwowej.a następnie na wierzch sypiemy startą mozzarelle i przyprawiamy małą ilością bazylii. Na koniec zawijamy w rulon. Pieczemy na rozgrzanym oleju, do momentu aż tortilla będzie chrupka i zarumieniona. Przekrawamy każdy rulonik na 3 mniejsze części. Rollsy można podać dodatkowo z wcześniej przyrządzonym sosem musztardowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować