Rolady z wołowiny

4.5 (148 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Rolady w takiej postaci robię zazwyczaj do klusek śląskich i czerwonej kapusty.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • -6 plastrów wołowiny
    -ogórki kiszone
    -kromka chleba
    -duża cebula
    -szynka lub boczek
    -musztarda
    -sól,pieprz,

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dania główne Szynki

Rolady z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę rozbijamy cienko. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem a także smarujemy musztardą. Na każdym rozbitym kawałku mięsa układamy pokrojone w słupki pozostałe składniki. Całość zawijamy i formujemy rolady,które związujemy nitką lub przekłuwamy wykałaczkami by się nie rozwaliły w czasie pieczenia. Gotowe rolady podsmażamy na oleju z każdej strony a następnie podlewamy gorącą wodą,którą uzupełniamy w trakcie gotowania. Gdy rolady ugotują się wyjmujemy je z odwaru w którym się gotowały i zagęszczamy go mąką i śmietanką słodką. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem a także odrobiną musztardy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Szynka Wołowina Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować