Rolady z papryką i ogórkiem

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Rolady z warzywami zawsze smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • karkówka 10 plastrów
    boczek wędzony 10 słupków
    papryka czerwona 1/2 szt
    papryka żółta 1/2 szt
    ogórek kiszony 5 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    cebula 1-2 szt
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z papryką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać, pokroić drobno i rozetrzeć ze solą. Plastry mięsa lekko rozbić, natrzeć solą z czosnkiem i oprószyć pieprzem.
    Papryki pokroić w słupki. Ogórki małe kroimy na połowy a duże na cztery części.
    Na każdy plaster przygotowanego mięsa nakładamy boczek, papryki i ogórek. Zwijamy roladki.
    Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy roladki. Skrapiamy olejem i obsypujemy cebulą. Można odrobinę podlać wodą. Przykryć naczynie. Można folią aluminiową.
    Piec ok 40 min w 180 stopniach.
    Odkryć i piec do miękkości ok 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Karkówka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować