Rolady z indyka z warzywami

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pochodzę ze śląskiej rodziny, w której dominują tłuste potrawy. Ja jednak wolę lżejsze dania z dużą ilością warzyw.

Składniki:

  • ● 2-3 podudzia lub 2 małe udźce z indyka
    ● 3-4 marchewki
    ● biała część pora
    ● pietruszka
    ● 1/3 selera
    ● pieprz ziołowy lub zioła prowansalskie
    ● 10 dag masła
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● słodka i ostra mielona papryka
    ● 1-2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę. Mięso myjemy
    i usuwamy kości, a następnie
    osuszamy papierowym ręcznikiem
    i lekko rozbijamy. Nacieramy
    z obu stron solą, ostrą
    i słodką papryką i czosnkiem.
  • 2. Marchewki, pietruszkę i selera
    obieramy, myjemy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Pora
    oczyszczamy i kroimy w krążki.
    Rozkładamy na mięsie z pozostałymi
    warzywami. Na wierzch kładziemy
    wiórki masła. Zwijamy w rolady, spinamy
    wykałaczkami.
    Oprószamy pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Pieczemy w rękawie ok.
    godziny w temperaturze 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować