rolady z 3 mięs

4.5 (195 ocen)

  • 2 godz.

Żaden mięsożerca nie będzie czuł po nich mięsnego niedosytu :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 płaty na rolady z szynki ( około 0,5 kg)
    4 małe filety drobiowe
    250 gramów mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    musztarda do szynki
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ostra papryka (koniecznie, do mielonego)
    kilka suszonych grzybków do wywaru ( dałam podgrzybki)
    1/3 szklanki zimnej wody + 1,5 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Rolady z 3 mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolady z 3 mięs 1. Płaty z szynki umyć, osuszyć, rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, nasmarować cienko musztardą.

    Filety z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić cienko, oprószyć przyprawą do kurczaka.

    Mięso mielone posolić, dodać pieprz i ostrą paprykę, wyrobić na jednolitą masę.

    Na płat szynki ułożyć filet z kurczaka, na środku ułożyć wałeczek z mięsa mielonego, zwinąć ściśle, związać sznureczkiem spożywczym.
  • 2. Roladki obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, następnie włożyć do wrzątku z przyprawa uniwersalna, solą, pieprzem, grzybkami suszonymi, gotować na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości ( u mnie około 1,5 godziny, bo roladki były spore).
    Kiedy mięso jest już miękkie, uzupełnić sos woda do pożądanej ilości, zagotować, wyjąć je na talerz, podbić wodą z mąką, zagotować, ewentualnie doprawić.

Porady

Do środka możemy dać również mięso mielone z szynki lub indycze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso Musztarda Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować