Rolady wołowe z papryką

4.5 (181 ocen)

idealne na obiad

Składniki:

  • Składniki rolady :

    6 plastrów wołowiny,
    1 duża cebula,
    papryka czerwona,
    musztarda,
    sól,
    pieprz,
    śmietana,
    olej do smażenia,
    bulion.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady wołowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i oprósz pieprzem. Cebulę i paprykę pokrój na paseczki i połóż na każdym płacie mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować