ROLADY ŚLĄSKIE

5 (155 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne rolady do klusek śląskich

  • 30 min

Składniki:

  • mięso wołowe lub wieprzowe

    musztarda chrzanowa

    cebula

    ogórki kiszone

    szynka

    boczek

    papryka czerwona

    3 ząbki czosnku

    2 łyżki oliwy

    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady śląskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem na kotlety.
  • 2. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Smarujemy jedną stronę musztardą.
  • 4. Posypujemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki kiszone, szynkę, boczek,

    paprykę czerwoną.
  • 5. Zawijamy w rolady i owijamy białymi nićmi.
  • 6. Wkładamy na gorący olej i smażymy z obu stron, dodajemy ząbki czosnku.
  • 7. Po 30 minutach wlewamy szklankę wody i dusimy aż do miękkości.
  • 8. Po upieczeniu wyciągamy rolady i odwijamy nici:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować