Rolady drobiowe z serem i boczkiem

4.5 (177 ocen)

Pyszny obiadek dla wielbicieli mięska :)

Składniki:

  • - 1 podwójny filet z piersi kurczaka
    - ok 20g pokrojonego w kosteczkę wędzonego boczku
    - ok 3-4 plasterków żółtego sera
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie
    - mąka , bułka tarta, jajko ( do panierki)
    - olej do smażenia
    - wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Rolady drobiowe z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy na poprzek na pół. z 2 filetów mają powstać co najmniej 4 kotlety. Rozbijamy bardzo cienko. Z każdej strony posypujemy solą, pieprzem i ziołami. NA każdym płacie układamy kawałek sera i troche boczku. Zwijamy w roladkę, pomagając sobie przy tym wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej ( w tej kolejności) i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor.

Porady

Dobrze jest potrzymać takie roladki trochę ( u mnie około godziny minimum) w lodówce żeby potem przy panierowaniu się "rozwalały".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować