Rolady drobiowe

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na niedzielny obiad często kupuję kurczaka. Z udek i filetów robię rolady, a na reszcie gotuję rosół.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    2 udka z kurczaka
    30 dag pieczarek
    5 dag żółtego sera
    cebula
    2 duże plastry szynki
    bułka tarta
    2 jajka
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Filety rozbijamy na dwa duże płaty. Z udek usuwamy kości. Udka i filety oprószamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Wraz z cebulą podsmażamy
    na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę pieczarek mieszamy z serem. Faszerujemy udka i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Na filetach kładziemy po plastrze szynki i smarujemy resztą farszu. Zwijamy w rolady i spinamy wykałaczkami.
  • 4. Jajka rozkłócamy, zanurzamy rolady. Następnie obtaczamy w bułce. Mięso smażymy na małym ogniu, co jakiś czas obracając.


    Udka smażymy nieco dłużej niż roladki z fileta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować