Roladkowa Przyjemność z brzoskiniami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tania i szybka rozkosz którą można sobie sprawić przyjemność

  • 40 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    3 jajka
    3 lyżki maki pszennej
    2 łyżki maki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru pudru
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA OWOCOWA:
    mała puszka brzoskwiń
    250 g śmietany 30 %
    1/3 szkl. cukru pudru
    2 op. śmietanfix



    PONADTO:
    Papier do pieczenia, pól tabliczki czekolady mlecznej i cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladkowa przyjemność z brzoskiniami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bialka ubic na sztywna piane, wsypac cukier puder. ubic. Nastepnie dodawac pojedynczo zóltka caly czas ubijajac. Wsypac maki z proszkiem do pieczenia i wymieszac! Blaszke o wymiarach 28 x 34 cm posmarowac tluszczem i polozyc papier do pieczenia. Ciasto wylac na forme i równo miernie rozprowadzic I WSTAWIC DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. Piec 8- 10 min . Czysta sciereczke kuchenna polozyc na blacie , na sciereczce ulozyc goracy biszkopt i sciagnac papier . Zawinac w rolade- oddstawic do ostygniecia.

    MASA OWOCOWA :

    Pokroic owoce w kosteczke. Pozostale skaldniki na bita smietane zmiksowac ok. 5 min na najwyszych obrotach i wymieszac z owocami.

    rolade rozwinac posmarowac masa owocowa i z powrotem zwinac na rolade , posypac cukrem puderem . czekolade zetrzec na tarce na duzych oczkach i obsypac rolade .Rolade trzymac w lodówce.

    Temperatura piekarnika : 190 st.CoC

    Czas pieczenia: 8-10 min.

Porady

Piec roladki w temp.190 C

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować