Roladki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Teraz w jesienne słoty potrzeba nam wiele witamin, mikroelementów więc szpinak będzie tu w sam raz.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka-pojedynczy: 2 sztuki
    - szpinak świeży: 100 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól czosnkowa: 0.5 łyżeczki
    - jarzynka: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia: 4 łyżki

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki ze szpiankiem 1. Filety z kurczaka rozbić delikatnie i oprószyć jarzynką.
    Szpinak posiekać dość drobno, czosnek posiekać i podsmażyć na oleju.
    Do czosnku dołożyć szpinak i smażyć ok. 5-8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
    Na rozbitych filetach układać farsz szpinakowy i zwinąć mięso w roladkę.
    Można pospinać wykałaczką.
    Oprószyć roladki solą czosnkowa.
    Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiany kolor.
    Podawać z ulubioną surówką.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy