Po obejrzeniu jednego z odcinków programu pani Magdy Gessler ,postanowiłem coś ugotować i tak powstały pyszne roladki ze szpinakiem.
40 min
Składniki:
Filety z kurczaka
Szpinak ja użyłem mrożony 200g(rozdrobniony)
Cebula
Czosnek
Żółty starty ser
Sól
Pieprz
Śmietanka 18%
Szynka parmeńska lub boczek w plasterkach
Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety oczyścić i delikatnie rozbić na większe kotlety, posypać solą i pieprzem.
Na patelni zeszklić cebulkę i rozmrozić szpinak , doprawić solą i pieprzem poddusić dolewając śmietanki.
Dodać czosnek , i zetrzeć troszkę sera zostawić do ostygnięcia.
Na rozbite filety nakładać farsz ze szpinaku i zwijać w roladki owijając szynką lub boczkiem.
Piec w naczyniu żaroodpornym 20-30 min w temp 180*C
Smacznego
Komentarze