Roladki ze szpinakiem

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Po obejrzeniu jednego z odcinków programu pani Magdy Gessler ,postanowiłem coś ugotować i tak powstały pyszne roladki ze szpinakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • Filety z kurczaka
    Szpinak ja użyłem mrożony 200g(rozdrobniony)
    Cebula
    Czosnek
    Żółty starty ser
    Sól
    Pieprz
    Śmietanka 18%
    Szynka parmeńska lub boczek w plasterkach
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyścić i delikatnie rozbić na większe kotlety, posypać solą i pieprzem.
    Na patelni zeszklić cebulkę i rozmrozić szpinak , doprawić solą i pieprzem poddusić dolewając śmietanki.
    Dodać czosnek , i zetrzeć troszkę sera zostawić do ostygnięcia.
    Na rozbite filety nakładać farsz ze szpinaku i zwijać w roladki owijając szynką lub boczkiem.
    Piec w naczyniu żaroodpornym 20-30 min w temp 180*C
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować