Roladki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szpinak świetnie nadaje się do farszu. Polecam drobiowe roladki.

  • 60 min

Składniki:

  • filet z kurczaka
    ok 20 dag mrożonego szpinaku
    łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany 18%
    garść startego sera
    sól
    pieprz
    jajko
    bułka tarta do panierowania.

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozcinam na kotlety. Lekko rozbijam. Opruszam solą i pierzem . Szpinak rozmrażam i podsmażam na maśle. Dodaję przez praskę przeciśnięty czosnek. Po około 10 minutach dodaję śmietanę. Doprawiam i na koniec dodaję ser. Na każdego kotleta nakładam porcję farszu i zwijam w roladkę . Obtaczam w jajku i bułce tartej i smażę na oleju z każdej strony. Przekładam na blachę i wkładam do piekarnika na około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy