4 plastry schabu bez kości
4 plasterki sera ementaler
1 mała marchewka
1 mała różyczka brokuła
1 łyżka masła
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
1 jajko
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła i marchewkę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
2.Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna do smaku. Posmarować masełkiem. Na każdym schabiku ułożyć plaster sera, kawałek marchewki i kawałek brokuła. Zwinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką.
3.Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Komentarze