Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką

5 (159 ocen)

  • 40 min

Zamiast zwykłych schabowych

  • 40 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    4 plasterki sera ementaler
    1 mała marchewka
    1 mała różyczka brokuła
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    1 jajko
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła i marchewkę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
  • ... 2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna do smaku. Posmarować masełkiem. Na każdym schabiku ułożyć plaster sera, kawałek marchewki i kawałek brokuła. Zwinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką.
  • 3. Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Przed podaniem pamiętać o wyjęciu wykałaczek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować