Roladki ze schabu

5 (173 ocen)

  • 30 min

z nadzieniem papryki, ogórka kwaszonego i sera.

  • 30 min

Składniki:

  • na dwie osoby

    - 2 plastry schabu
    - 2 paski sera żółtego
    - 1/4 czerwonej papryki
    - pół ogórka kwaszonego
    - sól, pieprz

    do obtaczania:

    - jajko
    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.

    Na każdym plastrze ułożyć paser sera, papryki i ogórka.
  • zawijanie 2. Lekko zagiąć rogi do środka i zwinąć w roladkę.
  • zawinięte roladki 3. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.


    Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Surówka z przepisu pani Bożenki63: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/blyskawiczna-surowka-obiadowa-z-pora

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować