Roladki z włoską kapustą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała K. Szczablewska-Siwek.Kiedyś myślałam, że gotowanie jest nudne. Odkąd jednak gotuję dla męża Darka i synka Kubusia, sprawia mi to wielką frajdę.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z kurczaka (pojedyncze): 6 sztuk
    - brokuł: 1 sztuka
    - kapusta włoska (liście, ilość wg potrzeb): 4 sztuki
    - sól (do smaku wg uznania): 2 szczypty
    - pieprz czarny (mielony, do smaku wg uznania): 2 szczypty
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - czarny pieprz (kilka ziaren, ilość wg uznania): 5 sztuk
    - listek laurowy (ilość wg uznania): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z włoską kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 30 minut.
  • 2. Liście kapusty myjemy, usuwamy zgrubiałą łodygę i twarde włókna. Brokuła myjemy i dzielimy na małe różyczki.
  • Roladki z włoską kapustą 3. Na płacie mięsa układamy po 2-3 różyczki brokułów, ciasno zwijamy roladkę i owijamy liściem kapusty. Obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną.
  • 4. W płaskim garnku zagotowujemy ok. litra wody. Wrzucamy
    kostkę rosołową, ziarna pieprzu i listek laurowy. Gdy bulion zacznie się gotować, wkładamy roladki i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami purée. Dobrze smakują z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować