Roladki z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Za moimi potrawami przepada 3-letnia wnusia Lenka, która uważa, że babcia gotuje najlepiej.

Składniki:

  • ● ok. 40 dag fileta z indyka
    ● 5 plastrów boczku lub żółtego sera tostowego
    ● cukinia
    ● 2 marchewki
    ● 2 łyżki masła
    ● 125 ml bulionu
    ● 2 łyżki musztardy
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz

Roladki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i marchewki obieramy
    i kroimy w słupki. Podsmażamy
    na łyżce masła.
    Wlewamy bulion i dusimy
    5 minut. Fileta kroimy na 5
    plastrów, lekko rozbijamy.
    Oprószamy solą, pieprzem,
    smarujemy musztardą. Na
    każdym kotlecie układamy
    plaster boczku lub sera, warzywa
    i posypujemy natką.
  • 2. Kotlety rolujemy, by warzywa
    wystawały, spinamy wykałaczkami.
    Podsmażamy na
    maśle z olejem i podlewamy
    wodą. Dusimy ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy