Roladki z twarozkiem i sosem wiśniowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cytrynę otrzeć skórkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Twaróg pokroić w kostkę.
2.Pierś kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Cienko rozbić. Natrzeć czosnkiem, połową imbru, opruszyć skórką z cytryny, solą i pieprzem. Na środku mięsa ułożyć twaróg, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać 3 łyżki masła na patelni i włożyć roladki, usmażyć na złoto.
3.Wiśnie zalać małą ilością wody, ugotować. Nieco wiśni odłożyć, resztę zmiksować. Rozgrzać łyżkę masła, wsypać mąkę, mieszając rozprowadzić niewielką ilością wody, wlać do wiśni. Dodać miód, resztę imbru, gożdziki, gotować 5 minut, mieszając. Wyjąć gożdziki, dołożyć resztę wiśni, doprawić cynamonem, solą i pieprzem. Gotować 3-4 min, mieszając. Mięso wyłożyć na talerze i polać sosem wiśniowym.
Komentarze