Roladki z twarozkiem i sosem wiśniowym.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierś z kurczaka nadziewana z białym serem i polana sosem wiśniowym. są soczyste i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    200 g twarogu chudego
    ząbek czosnku
    5 centymetrowy kawałek imbiru
    cytryna
    jajko
    mąka
    bułka tarta
    masło klarowne mlekovita
    150 g wiśni bez pestek
    łyżka mąki
    łyżka miodu
    2 gożdziki
    cynamon
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Twarożek

Roladki z twarozkiem i sosem wiśniowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cytrynę otrzeć skórkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Twaróg pokroić w kostkę.
  • 2. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Cienko rozbić. Natrzeć czosnkiem, połową imbru, opruszyć skórką z cytryny, solą i pieprzem. Na środku mięsa ułożyć twaróg, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać 3 łyżki masła na patelni i włożyć roladki, usmażyć na złoto.
  • 3. Wiśnie zalać małą ilością wody, ugotować. Nieco wiśni odłożyć, resztę zmiksować. Rozgrzać łyżkę masła, wsypać mąkę, mieszając rozprowadzić niewielką ilością wody, wlać do wiśni. Dodać miód, resztę imbru, gożdziki, gotować 5 minut, mieszając. Wyjąć gożdziki, dołożyć resztę wiśni, doprawić cynamonem, solą i pieprzem. Gotować 3-4 min, mieszając. Mięso wyłożyć na talerze i polać sosem wiśniowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować