plasterki szynki 8 sztuk
ser twarogowy 25 dag
rzodkiewki 3 sztuki
ogórek 1 sztuka
papryka 1/2 strąka
szczypiorek kilka gałązek
śmietana 2 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion warzywny 1/2 litra
żelatyna wg przepisu na opakowaniu
sól do smaku
pieprz do smaku
Roladki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Warzywa myjemy i kroimy drobną w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Ser ucieramy ze śmietaną i łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany twarożek kładziemy na plasterki szynki i zwijamy w roladki. Na półmisek wysypujemy groszek. Roladki układamy na półmisku. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalewamy roladki. Dowolnie dekorujemy.
Porady
Jeśli ktoś zechce podać takie roladki na stół to trzeba dodać miej farszu będą się ładniej prezentowały.Te roladki a raczej""rolady""podane były na śniadanie.
Komentarze